Vijf Bobschriften - Annemarie SmithAnnemarie Smith

Vijf Bobschriften

Het Bobschrift is een jaarlijks periodiek, een klein tribuut aan de Rotterdamse schrijver Bob den Uyl. Het is inmiddels bijna twintig jaar geleden dat de meester van de zwarte humor overleed. Een melancholicus, maar ook een postzegelverzamelaar met pleinvrees. Bovenal een stilist die zich uitputte in overbodige mededelingen, die een analyse schreef over de lengte van rijen voor het loket en verhalen het licht liet zien over de gruwelen van het openbaar vervoer in Spanje en over het aansluiten van een waterleiding in Ierland. Hij is beroemd om de titels van zijn verhalenbundels waarvan Gods wegen zijn duister en zelden aangenaam naar de essentie grijpt. Een Rotterdammer die wetten formuleerde waarvan er in ieder geval eentje de tand van de tijd lijkt te overleven. De Eerste Wet van Den Uyl: ‘je vindt nooit wat je zoekt, hooguit wat je niet zoekt.’

In deze reeks verschenen bij Uitgeverij Vreugdenberg vijf schriften vol met Uyliaanse verhalen.

 

CV